Maksuamet hakkas juba tulumaksu tagastama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deklaratsiooni täitmine internetis.
Deklaratsiooni täitmine internetis. Foto: Liis Treimann

Ehkki ametlikult lubas maksu- ja tolliamet tulumaksutagastusi hakata üle kandma homme, on mitmed inimesed juba täna selle kätte saanud.

Maksu- ja tolliameti meediasuhete peaspetsialist Annely Erm ütles, et tõepoolest osa inimesi juba raha saab, kuid see ei ole veel massiline tagastus, pigem on tegu üksikute eranditega. Amet alustas täna tagasimaksete töötlust ja sõltuvalt pangast jõudis raha esimeste isikute pangakontole juba täna.

«See, millal maksutagastus inimese kontole kantakse, sõltub sellest, millal on automaatne süsteem jõudnud esmase kontrolli ära teha,» selgitas Erm.

Esimeste hulgas võivad maksutagastuse raha oodata inimesed, kes esimestena oma maksud internetis deklareerisid ning kelle esitatud andmed ühtivad maksuameti andmetega. Maamaksukohustuslastest eelistatakse neid, kes on tellinud e-maamaksuteate.

Praeguseks on oma tuludeklaratsiooni esitanud juba enam kui pooled oodatavatest deklareerijatest.

Tulumaksudeklaratsioone saab esitada 31. märtsini, maksutagastusi teeb maksu- ja tolliamet 30. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles