President andis Läti ettevõtjale ordeni

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakret toodab kuivesegusid eksporti.
Sakret toodab kuivesegusid eksporti. Foto: Stanislav Moškov/Ehitaja

Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves andis Riias Baltikumi ühe suurima kuivsegudetootja Sakreti juhile Andris Vanagsile üle Maarjamaa Risti V klassi ordeni.Vanags sai oreni Eesti-Läti majanduskoostöö edendamise eest.

Andris Vanagsi sõnul on nii kõrge riikliku autasu pälvimine Eesti Vabariigi presidendi käest äärmiselt suur au nii temale kui ka kogu ettevõttele. „Balti riikide majanduslik edu sõltub ennekõike meie tihedast ülepiirilisest koostööst – nii tänapäeval kui ka tulevikus. Just tänu sellele koostööle saime edukalt kriisi üle elada, veel tõhusamini arendada tootmist ja parendada teenustekvaliteeti. Ma loodan, et teised suured tootmis  ja teenindusettevõtted jälgivad Sakreti eeskuju ning panustavad senisest rohkem riikidevahelisele suhtlusele ja oma äri arendamisele kogu Baltikumi territooriumil,“ ütles Vanags.

Vanagsi sõnul seovad Eestit ja Lätit ühine ajalugu, traditsioonid ja pikaajaline sõprus, aga leidub ka teatuid erinevusi riikide ärikultuuris, mida targad ettevõtjad peavad oskama kasuks pöörata. „Just meie sarnasuste ja erinevuste kombinatsioonist sünnibki produktiivne majanduslik koostöö, mis viib meid uute kõrguste ja stabiilse kasvuni,“ sõnas Vanags.

Sakreti brand loodi USAs 1936. aastal. Hetkel on Sakret Grupp maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, kel on kokku üle 60 frantsiisilepingu alusel töötava tehase. Lätis avati Sakreti tehas 2004. aastal, 2007. aasta suvel alustas tööd Sakreti tehas Eestis, 2008. aasta suvel avati tehas Leedus. Hetkel moodustab Sakreti turuosa Eestis ettevõtte andmetel 30 protsenti, Lätis 45 protsenti ja Leedus 25 protsenti. Sakreti Baltikumi rahaline maht kasvas mullu võrreldes 2010 aastaga 8 protsenti 13,5 miljonit euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles