Tuntud valgustitefirmal on tekkinud maksuvõlg

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud valgustitefirmal on tekkinud maksuvõlg.
Tuntud valgustitefirmal on tekkinud maksuvõlg. Foto: Urmas Luik

Aastaid valgusteid müünud Ülle ja Ürjo Jõksile kuuluval Hektor Lightil on tekkinud riigi ees 61 032 eurone maksuvõlg.

Hektor Light nägi viimati korralikku käivet 2007. aastal, mil see küündis 104,7 miljoni kroonini. Sellest ajas peale on müügitulu langenud, jõudes 2010. aastaks 45,5 miljoni kroonini. Kahjum oli tunamullu 2,3 miljonit krooni.

«Firma 2010. aasta eesmärk oli kasumi teenimine. Firma saavutas kasumlikkuse ehk ärikasumi ja puhaskasumi marginaali tõusu, kuid seoses ehitustegevuse vähesusega Eesti turul, jäi oodatud käive väiksemaks loodetust ning seega firma tervikuna kahjumisse,» kirjutatakse aruandes.

Tänaseks on firma sulgenud ka oma suure müügipinna Tähesaju Citys. Firma juhi Ülle Jõksi sõnul oli see tingitud sellest, et Tähesaju sisustuskaupade kooslus sai otsa juba aasta alguses, mil paljud firmad lahkusid nimetatud keskusest. «2007. aastal sai tehtud selles osas vale otsus,» tunnistas ta.

E24-le on kurdetud ka, et tellijad ei saa Hektor Lightist  kaupa kätte.

«Peame vabandame anonüümse kliendi ees, kes ajalehe vahendusel oma mõtteid jagab ja kahetsusväärselt mingil põhjusel arusaamatusse olukorda on sattunud,» sõnas selle peale Jõks.

«Firma põhikäibe moodustab projektimüük ja viimastel kuudel on tehtud tublit tööd projektitööde vallas, ehitussektoris alltöid tehes aga objektide akteerimised võivad venida, mis tingivad ka alltööde tegijal ajutisi tagasilööke,» tunnistas ta.

Maksuvõlga puudutavale küsimusele jättis Jõks vastamata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles