Nordecon: kulutame noorte koolitamisele märkimisväärseid summasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaano Vink
Jaano Vink Foto: Liis Treimann

Kõik ettevõtted panustavad oma töötajate koolitamisse, Nordeconi juhatuse esimehe Jaano Vingi sõnul ei tohiks see asendada riigipoolset hariduse planeerimist.

«Kindlasti on keerulised majandusolud toonud kontrastsemalt välja tööturu nõrgad kohad ja aitavad riigil edaspidi sihikut paremini seada,» kommenteeris Vink.

Täna on nii Eestis kui Euroopas noorte tööpuudus kaks korda kõrgem keskmisest. Selle aasta esimeses kvartalis oli tööpuudus Eestis 11,9 protsent, 15-24-aastaste tööpuudus aga 22,7 protsenti. Osaliselt on selles süüdi ka vale erialavalik ja tööturule sisenejate kasinad oskused.

«Nordecon, nagu kõik vastutustundlikud ettevõtted, tegeleb oma töötajate koolitamisega regulaarselt ning pidevalt kulutades märkimisväärseid summasid. See aga ei saa asendada riigi poolt tehtavat analüüsi tööturu vajaduste väljaselgitamiseks ning meetmeid noorte suunamiseks erialadele lähtuvalt ühiskonna reaalsetest vajadustest,» märkis Vink.

Selleks, et tulevikus oleks hõlpsam tööd leida, soovitab ta noortel õppida seda eriala, mida nad tõepoolest ise peavad omale südamelähedaseks ning samas ka oma tegelikele võimetele vastavaks.

«Kui vähegi võimalik, siis eelistaksin mina erinevaid insenererialasid, olgu see seotud siis ehituse, tööstuse, infotehnoloogia või muu sellisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles