Läti telekanal: Tallinna sadam saab ilmselt Mitsubishi veosed endale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi elektriauto
Mitsubishi elektriauto Foto: Andres Haabu

Riia vabasadam on tõenäoliselt kaotanud Jaapani autokontserni Mitsubishi veoste pärast peetud heitluse Tallinna sadamale, kinnitas Läti telekanali TV3 pühapäevases uudistesaates anonüümne allikas.

Läti transpordiministeerium kinnitas telekanalile, et selle käsutuses oleva info kohaselt näib Mitsubishi eelistus langevat Tallinna sadamale.

Tallinna sadama kasuks langetas Mitsubishi otsuse ilmselt seepärast, et Eesti ostis firmalt enam kui 500 elektriautot.

Jaapani ettevõte lubas algul jaotada oma veosed nende kahe sadama vahel, kuid Tallinna sadamasse on esimesed veosed juba saabunud, teatas TV3.

Väidetavalt on Mitsubishi esindajad kurtnud Riia sadama läbipaistmatuse ning autoritaarse juhtimisstiili üle, mis samuti võis Jaapani firma seisukohta mõjutada.

Jaapani saatkond Riias ei ole veel saanud Mitsubishilt ametlikku teadet selle kohta, kumma sadama, kas Tallinna või Riia, on firma valinud oma veoste jaoks. Seetõttu ei soovinud Jaapani suursaadik järeldustega kiirustada.

Mitsubishi on huvitatud autoosade transportimisest oma Vene tehastele läbi Balti riikide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles