SMITi juht: kahju, et töötajad pole aru saanud moraalsest vastutuskoormast

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMITi direktor Mari Pedak.
SMITi direktor Mari Pedak. Foto: Peeter Langovits

Reisiskandaali sattunud siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) juht Mari Pedak avaldab meediale saadetud teates kahjutunnet, et kõik ameti töötajad ei ole mõistnud moraalset vastutustunnet.

«SMITi töötajate märtsis toimunud messikülastust illustreerivad fotod ja mahlakad kommentaarid riivavad igaühe õiglustunnet. SMIT-i direktorina tegin sellest enda jaoks mitu järeldust. Lisaks tehniliste teadmiste arendamisele tuleb pidevalt tegeleda ka töötajate väärtushinnangute ja tõekspidamiste kujundamisega,» kirjutas Pedak.

Ameti juht lisas, et peab isiklikult läbi viima veel ühe grupikoolituse, mille käigus peab töötajatele selgeks tegema, et nad on asutuse esindajad.

Samas märkis juht, et 15 inimese osalemine Saksamaal toimunud koolitusel oli töine ja vajalik.
«Sisejulgeoleku eripärast tulenevalt peavad SMIT-i tippspetsialistid olema kursis rahvusvaheliste arengute ja uute võimalustega ning seetõttu on osalemine nii rahvusvahelistel messidel, konverentsidel kui ka koolitustel hädavajalik,» märkis ta

Pedak lisas, et ka töölähetusel olles peab aru saama, mis on riigi palgal olevatele inimestele kohane käitumine ja millised kirjutamata reeglid kehtivad nii oma töövälise aja sisustamisele kui ka selle eksponeerimisele.

Äripäev kirjutas täna, et märtsis külastas 15 siseministeeriumi alla kuuluva infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) töötajat Saksamaal Hannoveris toimunud tehnoloogiamessi.

Ehkki asutus nimetab riigile 20 000 eurot ja pea terve töönädala maksma läinud reisi grupikoolituseks, näitavad Äripäeva käes olevad materjalid, et tegemist oli lihtsalt lõbusa messikülastusega.

«Jättes kogu pika ja meeleoluka õhtu kirjelduse osalejate mäludesse, olgu siinkohal ilma pikemate selgitusteta öeldud, et ainuüksi korraliku saksa õllesaali ja melu kogemus on paljut väärt,» kirjutas oma blogisse reisil käinud SMITi projektijuhtimise osakonna juhataja Jan Urva. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles