Kanal 2 jääb ilmselt vabalevisse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 peadirektor Urmas Oru.
Kanal 2 peadirektor Urmas Oru. Foto: Postimees.ee

Kui elektroonilise side seaduse muudatus peaks ilma tõrgeteta sügisel jõustuma, jääb Kanal 2 suure tõenäosusega vabalevisse.

Erakanalite ja kaabellevioperaatorite vaheline vaidlus on lõpuks lahenemas, kuna Riigikogu majanduskomisjon algatas täna elektroonilise side seaduse täiendamise seaduse eelnõu. Selle järgi lisatakse elektroonilise side seaduse § 90-le järgmises sõnastuses lõige:

«Vaba juurdepääsuga televisiooniteenuse osutajal on õigus nõuda kaabelleviteenust osutavalt sideettevõtjalt tasu teleprogrammide taasedastamise eest.»

Kanal 2 peadirektori Urmas Oru sõnul jääb telekanal ilmselt vabalevisse, kui seadus sellisel kujul jõustub. «Kui seadus sellisena tõesti jõustub, oleme nõus septembri lõpuni ootama,» ütles ta.

Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Arto Aasi sõnul on eelnõu esimene lugemine parlamendi täiskogu ees järgmisel teisipäeval, 12.juunil, ning seaduse täiendi muudatusettepanekute esitamise tähtaeg 26.juuni.

«Kuivõrd suvel Riigikogu täiskogu istungeid ei toimu, siis jätkub eelnõu arutelu septembris. Septembri lõppu peaks jääma ka seaduse vastu võtmine, kui selleks on mõistagi olemas Riigikogu enamuse tahe,» lisas Aas.

Postimees on ühendust võtnud ka TV3-ga, uudist täiendatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles