Kuidas järgmisel ärireisil ellu jääda

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tulime just tagasi nädalapikkuselt ärireisilt Londonist. Olin küll juba natuke unevõlga tasandanud, kui tundsin kriipimist kurgust ja mu liigesed hakkasid valutama. Ja nii juhtub peaaegu alati.

Tihe päevakava, keskkonna ja ajavööndi muutused muudavad inimese haigustele vastuvõtlikkumaks. Ja eriti kehv on lugu siis, kui haigeks jäämiseks pole lihtsalt aega ega võimalust, näiteks kui firmas ongi vaid kaks töötajat,  kirjutab Forbes.

Kui sa oled väsinud ja tüdinud pidevast haiglasest olemisest, siis siin on mõned nõuanded, kuidas kiiremini taastuda pikast ärireisist.

Ei mingit rämpstoitu! Muidugi on rämstoit ahvatlev – magusad kommid, mõnusad soolased snäksid ja lennujaamades müüdav ebatervislik kraam. Ära lange ahvatluse ohvriks, vaid kui vähegi võimalik püsi oma tavaliste toitumisharjumuste juures ka reisil olles.

Ole mõõdukas. Jah, reisil olles on raske toituda nii nagu tavaliselt. Tahaks ju proovida kohaliku köögi maiuspalu ja tihti tuleb ka alkoholiga liialdamist ette. Kui te aga selle teema peale mõtlete, siis juba see aitab püsida mõõdukuse piirides.

Mõtle oma käigud ette. Mul on sõber, kes reisib tihti Lõuna-Ameerikas, kuid suudab ikka püsida oma koššer-dieedi juures. Kuidas? Tal on plaan. Ta võtab toitu ja pudelivett reisile kaasa ja otsib juba eelnevalt välja kohalikud toidukohad, kus sobivat toitu pakutakse.

Võta oma ravimid kaasa. Kui oled reisimisest stressis ja haigustele vastuvõtlikum, siis on hea, kui saad end juba reisil olles turgutada, mitte ei pea ootama koju jõudmist või üritama kohapealt meeleheitlikult leida sobivat ravimit kohapealt.

Joo pudelivett ja pese käsi. Aegumatu nõuanne.

Ole aktviine. Mine jooksma või tee muud trenni ka reisil olles. See aitab paremini magada. Ära pinguta sellega üle, vaid ürita püsida samas treeningrütmis nagu koduski.

Paki oma asjad ühe päeva jooksul lahti. See aitab hotellitoas luua kodusema tunde. Sama kehtib ka kodus, kui pakid kiiresti asjad lahti, on kergem oma tavapärasesse elurütmi taas sisse elada.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles