Elva Väikelastekodu hoiatab kahtlase rahakogumis- kampaania eest

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Elva Väikelastekodu hoiatab inimesi MTÜ eest, mis kogub väikelastekodu nimel annetusi oma pangaarvele.

Väikelastekodu kinnitusel on viimasel nädalal saanud paljud inimesed kirja MTÜ Headus ja Valgus esindajatelt, kes kutsuvad üles toetama Tartumaal asuva Elva Väikelastekodu laste suvelaagreid 2 euroga ja kandma raha MTÜ pangaarvele.

Elva Väikelastekodu direktori Kai Räisa sõnul on lastekodul MTÜ-ga olnud kokkulepe, et vabatahtlikud müüvad Lõunakeskuses märke ja pastakaid või korraldavad sealsamas heategevusliku loterii, mille tulud annetatakse Elva Väikelastekodule. Eelmisel aastal käisid lapsed tõepoolest sama toetaja poolt märkide müügist saadud tulu eest loomaaias ja see sisendas usaldust ka sel aastal koostööd jätkata.

Samas ei tea lastekodu kirja teel peetavast rahakogumiskampaaniast midagi ja kuulis sellest alles murelike kirjasaajate käest, kes soovisid täpsustada, kas, millal ja kuidas raha lastekoduni jõuab.

Seetõttu ei soovita Räisa nimetatud MTÜ kontole raha kanda. «Kulutulena üle Eesti liikuv kiri on meie asutusega kooskõlastamata ega sisalda telefoninumbreid või kodulehti, mis võimaldaksid potentsiaalsetel toetajatel saada lisainformatsiooni ja kindlustunnet, et raha lubatud eesmärki täidab,» ütles Räisa.

Laste suvelaagrite jaoks on toetus tõepoolest vajalik ja oluline, kuid kindlaim viis rahalise annetuse tegemiseks on siiski Rahandusministeeriumi konto, mille number koos vajaliku viitenumbri ja selgitusega on ära toodud Elva Väikelastekodu kodulehel www.elvalastekodu.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles