Ametnikud käisid maksumaksja kulul lõbusal messireisil

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametnikud käisid maksumaksja kulul lõbusal messireisil.
Ametnikud käisid maksumaksja kulul lõbusal messireisil. Foto: SCANPIX

Märtsis külastas 15 siseministeeriumi alla kuuluva infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) töötajat Saksamaal Hannoveris toimunud tehnoloogiamessi, kirjutab Äripäev.

Ehkki asutus nimetab riigile 20 000 eurot ja pea terve töönädala maksma läinud reisi grupikoolituseks, näitavad Äripäeva käes olevad materjalid, et tegemist oli lihtsalt lõbusa messikülastusega.

«Jättes kogu pika ja meeleoluka õhtu kirjelduse osalejate mäludesse, olgu siinkohal ilma pikemate selgitusteta öeldud, et ainuüksi korraliku saksa õllesaali ja melu kogemus on paljut väärt,» kirjutab oma blogisse reisil käinud SMITi projektijuhtimise osakonna juhataja Jan Urva.

SMITi kommunikatsioonijuht Kaia Prillop selgitas, et 4-päevase messikülastuse näol oli tegemist grupikoolitusreisiga, mis on osa asutuse motivatsioonipaketist.

SMITi administratiivdivisjoni juhtiv Henry Pihl märkis, et messil tutvuti uute serveriruumide lahendustega, Saksamaa ID-kaardi tehnilise lahendusega, toodetega, mis peaks andma võimaluse e-politsei lahendusi tõhustada jm. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles