Viru Valge läheb Hiina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Valge
Viru Valge Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

AS Liviko, Eesti ja Hiina diplomaatiliste esinduste ning EASi poolteist aastat kestnud koostöö tulemusena alustatakse peagi Viru Valge viina müüki Hiina turul.

Hiina ühe suurema importalkoholi maaletooja, U-Transi tellimusel jõudis esimene konteiner Viru Valget mai algul Xiameni sadamasse.

Liviko alustas sisenemist Hiina turule 2011. aasta algul Jaapani ettevõtte Basho2 juhi Marek Lutsu abil.

Koostöös U-Transiga tutvustati 2011. aasta suvel üle Hiina toimunud kahenädalasel degusteerimistuuril Viru Valget ning sõlmiti kokkulepe esimeseks tarneks. Esimene konteiner saadeti Eestist välja tänavu aprillis.

Xiameni Vabakaubandustsooni asedirektor Chen Ming ja U-Transi president Xiachui Ming avaldasid lootust, et hea koostöö Eesti ja Hiina valitsusasutuste ning ettevõtete vahel jätkub tõusujoones, mis aitab tasakaalustada senist kaubandusbilanssi.

Hiina valitsusasutuste ja ettevõtjate sõnul kasvab import Hiinasse võrreldes ekspordiga kiiresti ning Eesti ettevõtted võiksid Hiinas rohkem panustada kvaliteetse Eesti toodangu tutvustamisele ning partnerite leidmisele.

Üha kasvava ostujõuga Hiina turule on muuhulgas oodatud kvaliteetsed toiduained, mille eest kohalikud tarbijad on valmis keskmisest kõrgemat hinda maksma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles