President kuulutas lisaeelarve välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaeelarve arutelu.
Lisaeelarve arutelu. Foto: Lennat Rikk

President Toomas Hendrik Ilves kuulutas täna välja tänavuse lisaeelarve ja sellega seonduva 20 eelnõust koosneva seaduste paketi.

President kirjutas täna Kadriorus alla otsusele kuulutada välja riigi 2009. aasta lisaeelarve ja sellega seonduvate seaduste muutmise seadus, mis võeti riigikogus vastu reedel, teatas presidendi kantselei.

Valitsuse usaldushääletusega seotud kaheksa miljardi krooni suuruses negatiivses lisaeelarves on vähendatud tulude mahtu 9,63 miljardi ja kulude mahtu 6,57 miljardi krooni võrra.

Lisaeelarve järgi on käesoleva aasta riigieelarve tulude maht 88,20 miljardit ning kulude maht 91,89 miljardit krooni.

Kokkuhoiupakett sisaldab ligikaudu 5,5 miljardi krooni ulatuses otsuseid, mis omavad mõju ka järgnevate aastate eelarvetele.

Tegevuskuludes on kokkuhoid üldreeglina 7 protsenti, mis hõlmab nii riigiasutusi kui ka riigieelarvest tegevustoetust saavaid asutusi.

Erandina käsitletakse õpetajate, sisejulgeoleku- ja kultuuritöötajate palgakulusid. Koos 2009. aasta eelarves külmutatud tegevuskulude osaga moodustab tegevuskulude kokkuhoid riigieelarves 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles