Kahtlus: reformi äripartner valetas end Šveitsi panga kliendiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Tiigirand
Remo Tiigirand Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakondlane Remo Tiigirand teatas eile, et temale kuulub Šveitsi privaatpangas olev konto, mille omanik aitas aastaid Fidenteri-nimelise firma kaudu Reformierakonna propagandaväljaandeid kirjastada, kirjutab Äripäev.

Tiigiranna juhitud ja Šveitsi privaatpanga kliendi omanduses oleva Fidenteri osakud on Eesti äriregistri andmetel Šveitsi ja kogu finantsmaailma ühe tuntuma privaatpanga Julius Baer kontol.

Julius Baeri kliendiks olemine eeldab aga vähemalt miljonieurost vara pangas. Avalike andmete põhjal ei oma aga Tiigirand märkimisväärset vara lisaks Reformierakonnalt saadavale palgale.

Seetõttu on tõenäoliselt vale ka Tiigiranna väide, et Šveitsi privaatpangas asuv konto ja Reformierakonna äripartneriks olnud Fidenter kuulub ainuisikuliselt temale.

Lisaks ebakõlale privaatpanga nõudmiste ja Tiigiranna rahalise tausta vahel ei ole Eesti äriregistris Fidenteri omanikuks märgitud kliendikonto kood Äripäeva andmetel selline, mis saaks kuuluda Julius Baeri kliendile.

Äripäev  allika kinnitusel ei ole loogiline paralleelselt saksa ja inglise keele kasutamine pangakonto nimetuses «Estland main account» – selline nimetus on aga märgitud Eesti äriregistris Fidenteri omanikuks.

Seega tekib kahtlus, et väidetavat kliendikontot tegelikult Julius Baeris ei eksisteerigi ning et Reformierakonnaga neli aastat tihedalt seotud olnud ettevõtte taga olevad isikud või isik on esitanud võltsitud andmeid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles