Vene miljonär on valmis Läti peaministri koormat kandma

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfa Panga president Pjotr Aven ja Venemaa peaminister Vladimir Putin mullu oktoobris Novosibirskis.
Alfa Panga president Pjotr Aven ja Venemaa peaminister Vladimir Putin mullu oktoobris Novosibirskis. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa üks rikkamaid inimesi, Alfa Panga president ja Läti punaste küttide lapselaps Pjotr Aven on valmis enda õlgadele võtma Läti peamisnistri raske rolli, et riik kriisist välja tuua.

Kuni lõunanaabrite poliitikud endi hulgast sobivat kandidaati ostivad, on majandusteaduste kandidaat Aven valmis riigitüüri enda kätte võtma, kirjutab Biznews.lv.

Alfa Panga nõunik ja Aveni fondi tegevjuht Aleksander Gafin tõdes, et Aven jälgib oma juurtest tingituna Lätis toimuvaid arenguid juba pikemat aega tähelepanelikult.

«Aven kinnitas, et oleks valmis endale võtma vastutuse riigi raskest majanduskriisit välja toomise eest,» ütles Gafin, lisades, et Aven võiks oma kogemustega olla Lätile ideaalne peaminister.

Lisaks sellele ei peaks enam kui 5 miljardi dollari suuruse varanduse omanik mõtlema isikliku mammona suurendamisele ega oleks ahvatletud altkäemaksudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles