Eesti Pank hangib pankadevahelise jaemaksesüsteemi uut lahendust

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Pank kuulutas täna välja rahvusvahelise hanke pankadevahelise jaemaksesüsteemi uuendamiseks, et viia see kooskõlla ühtsete euromaksete piirkonna (SEPA) tingimustega.

2014. aasta veebruarist Euroopa Liidus jõustuvate ühtsete maksetingimuste eesmärgiks on, et inimesed ja ettevõtted saaksid ühe panga konto ja maksekaardi abil teha euromakseid üle kogu Euroopa. Selleks, et Eestis neid maksetingimusi täita ja samas tagada makseteenuste tänane kiirus ja kvaliteet, peab Eesti Pank uuendama senist pankadevahelist jaemaksesüsteemi.

Hanke käigus soovib Eesti Pank leida partneri, kellel on juba arvestatav kogemus SEPA tingimustele vastavate jaemaksete vallas ja kellega koostöös on võimalik säilitada Eestis 10 aastat toiminud maksete arveldamise kiirus, soodne hind ja lisaks pakkuda võimalust piiriüleste otsekorralduste tegemiseks kogu euroala piires. Ühtlasi on uuenduse eesmärgiks leida lahendus sellele, et Eestis liiguksid maksed pankade vahel ka ülestõusmispühade 2. pühal, mis on Eestis tööpäev, kuid mujal Euroopas puhkepäev, mil ei tööta keskne arveldussüsteem TARGET2.

Hanke tulemused selguvad eeldatavasti septembri lõpus.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles