Kreeka parempoolsed hoiatavad eurokatastroofi eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka konservatiivide liider Antonis Samaras.
Kreeka konservatiivide liider Antonis Samaras. Foto: SCANPIX

Kreeka konservatiivne erakond Uus Demokraatia käivitas laupäeval ametlikult valimiskampaania ja hoiatas, et vasakäärmuslaste võit 17. juunil võib põhjustada katastroofi ja Kreeka eurotsoonist välja viia.

Uue Demokraatia liider Antonis Samaras hoiatas valijaid vasakäärmusliku Syriza eest, kes on ähvardanud eirata Kreeka pankrotist päästnud kokkulepet rahvusvaheliste võlausaldajatega.

Syriza liider Antonis Tsipras on öelnud, et tema võimule saades peaks Kreeka päästepaketist loobuma, kuid euro kasutusele jätma.

«Kõik - paremtsenrtistid, vasaktsentristid ja rohelised -, ükskõik, kas nad on nõus senise poliitikaga laenuleppe osas, kõik nad hoiatavad, et laenuleppe vastustamine viib Kreeka eurotsoonist välja,» ütles Samaras Ateenas kampaaniakoosolekul.

«Loomulikult oleks see ülejäänud Euroopa jaoks valus, aga Kreekale tähendaks see lõppu, absoluutset katastroofi,» lisas maivalimistel esimeseks tulnud erakonna juht.

Uue Demokraatia edu Syriza ees oli 0,5 kuni 0,7 punkti, näitasid Eleftheros Typos/Pulse’i, Real News/MRB, To Vima/Kapa ja Ethnos/MARCi küsitlused, mille tulemused eile teatavaks tehti.

Uus Demokraatia ja suuruselt teine abiprogrammi toetav partei, sotsialistlik PASOK, saaksid 300-liikmelises parlamendis 11- kuni 16-kohalise enamuse, kui nende toetus püsiks samal tasemel 17. juuni valimisteni, ilmnes Eleftheros Typos/Pulse’i Ethnos/MARCi uuringuist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles