Husqvarna kaebab konkurendi kohtusse

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Husqvarna iseliikuv päikesepatareil töötav muruniitja.
Husqvarna iseliikuv päikesepatareil töötav muruniitja. Foto: Peeter Langovits

Husqvarna Group kaebas ettevõtte Positec Germany GmbH kohtusse, väites, et Positeci toodetud robotniiduk Worx Landroid rikub Husqvarna kahte robotniidukite tehnoloogia patenti.

«Meie Automower robotniiduk on üliedukas ja meil on hea meel, et teised tootjad aitavad seda turgu suurendada. Siiski peavad kõik tootjad masinaehitusliku ja tehnilise töö ise ära tegema, mitte kopeerima olemasolevaid lahendusi,» ütles Husqvarna Grupi  president Hans Linnarsson.

Tema sõnul  tähendab see kõikide olemasolevate õiguskaitsevahendite kasutamist tootjate ja edasimüüjate vastu, kes rikuvad Husqvarna intellektuaalse omandi õigusi. Kõnealust robotniidukit turustatakse ka Eestis.

Robotniidukite tootmise pioneer Husqvarna konstrueeris esimese robotniiduki, iseniitva uuendusliku seadme, 1995. aastal. Alates sellest ajast on Husqvarna Group tootnud üle 200 000 robotniiduki. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles