Austraalia tööstur tõusis maailma rikkaimaks naiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia rikkaim inimene Gina Rinehart möödus Wal-Marti pärijannast Christy Waltonist ja sai maailma jõukaimaks naiseks, selgus Business Review Weekly iga-aastasest tabelist

Kolmapäeval ilmunud BRW 200 rikkaima inimese edetabeli andmeil on Rineharti varandus 29,17 miljardit Austraalia dollarit (22,5 miljardit eurot). Selle summaga on ta esmakordselt Waltonist rikkam.

Märtsis hindas ajakiri Forbes Waltoni ja tema perekonna varanduse väärtuseks 23,3 miljardit dollarit (19,4 eurot) ja Rineharti varanduse suuruseks 18 miljardit dollarit (15 miljardit eurot).

BRW rikaste nimekirja toimetaja Andrew Heathcote ütles, et kaevandusmagnaat Rinehart oli oma varanduse aastaga peaaegu kolmekordistanud, sest tarbekaupade hinnad tõusid ning ta sõlmis kaks rauamaagi ja kivisöe lepingut.

Heathcote'i hinnagul on selle enneolematu kasvu taga välisinvesteeringud uutesse projektidesse, tootmise kasv ja rauamaagihindade taastumine viimasel poolel aastal.

58-aastane Rinehart on Austraalia maavaraderikkas lääneosas üles ehitatud kaevandamisimpeeriumi pärija, kes võitles hiljuti uute kaevandamismaksude vastu ning ostis meediasektoris suure osaluse.

Samuti on tal pooleli mitu kohtuasja, kaasa arvatud kibe vaidlus oma lastega perekonna sihtfondi üle, kus teda süüdistatakse varguses laste laostamise eesmärgil.

Heathcote'i sõnul on täieasti reaalne võimalus, et Rinehartist saab varsti mitte ainult maailma rikkaim naine, vaid ka kõige rikkam inimene.

«Rinehartil ei ole välistatud 100 miljardi dollari suurune varandus, kui maavarade buum samas vaimus jätkub,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles