Kommentaar: hea aeg osta kallist kinnisvara

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimehe Jaanus Lauguse sõnul on praegu soodne aeg unistuste kodu soetamiseks.
Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimehe Jaanus Lauguse sõnul on praegu soodne aeg unistuste kodu soetamiseks. Foto: Andras Krall / Äripäev

Uus Maa juhatuse esimehe Jaanus Lauguse sõnul on praegu hea aeg osta suurem ja kallim elamispind, kuna nende hinnad kukuvad langusperioodil rohkem.


«Kui teil on plaanis soetada endale suurem ja kallim elamispind, siis praegu on just õige aeg. Langusfaasis kukuvad kõige enam eksklusiivsed ja kallid varad, isegi juhul, kui protsentuaalselt on kukkumine sarnane. Lihtne arvutus näitab, et kui 5-miljonilise eramu hind kukub langeval turul 30 protsenti, teeb see 1,5 miljonit krooni. Kui 2-miljoniline korter kukub samuti 30 protsenti, teeb see rahas 600 000 krooni,» tõi Laugus näiteks.

Firmajuhi sõnul on tõusufaasis võimalus kallima kinnisvara pealt rohkem võita. Seega tasub praegu plaanida odavama kinnisvara müüki ja kallima ostu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles