Lennunduskokkulepe Omaaniga regiooni lende Tallinna veel ei too

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk.
Lennuk. Foto: SCANPIX

Kuigi majandusministeeriumil on allkirjastamisel lennunduskokkulepe Omaaniga, ei pruugi regiooni lennud Tallinnasse niipea alata.

Täna lõppeval Tallinnas toimuval lennunduskonverentsil sõnas Omaani rahvusliku lennufirma Oman Airi liinivõrgustiku planeerimise juht Markku Nokkala sõnul pole lennufirmal praegu mingit huvi Tallinna vastu.

Tallinna Lennujaama avalik unistus on saada mõni Aasia lennufirma Tallinna lendama. See tähendaks, et ettevõte teeb Tallinnas peatuse, laseb inimesed maha ning mõni juba siia lendav Euroopa firma, näiteks Estonian Air, lennutab inimesed edasi.

Nokkala sõnul on see kõige mõttekam plaan, kuna ainult oma lähiregiooni teenindades lennufirma edukalt enam ära ei ela.

Riikidevaheline lennunduskokkulepe annab õiguse ilma maandumiseta üle osalisriigi territooriumi lennata, teha osalisriigi territooriumil peatusi mittekaubanduslikel eesmärkidel ja õiguse teha kokkulepitud sihtpunktides peatusi reisijate pardale ja mahaminekuks ning kauba ja posti pardalevõtmiseks ja mahalaadimiseks.

Sellised lepingud on olemas Katariga, Singapuriga, Hiinaga, Malaisiaga, Türgiga, Ukrainaga, Valgevenega, Kasastaniga, Armeeniaga, Moldovaga, Venemaaga ja Gruusiaga. Läbirääkimised on käimas ka Egiptusega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles