Analüütik hindab Hiina ohtu maailmamajandusele Kreekast suuremaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipud
Hiina lipud Foto: SCANPIX

Aasiale spetsialiseerunud investeerimisanalüütik Marc Faber hoiatas telekanalile CNBC antud videointervjuus, et Hiina majandus võib olla nõrgemas seisus kui üldiselt arvatakse ja kujutab seetõttu maailmamajandusele suuremat ohtu kui Kreeka.

Faber jälgib tööstuskaupade arengut maailmaturul. Tema tähelepanekute kohaselt on Hiina majandusareng viimase aastakümne jooksul olnud väga kindlas seoses tööstustoodete hinna arenguga. Praegu on nende hinnad väga madalal. Faber juhtis tähelepanu sellele, et ka Hiina majanduskasv on viimasel ajal selgelt aeglustunud.

Ei ole välistatud, et Hiina majanduses võib toimuda järsk langus, ütles Faber uudisteagentuurile Bloomberg.

Analüütiku hinnangul pööratakse turgudel viimasel ajal liiga palju tähelepanu sellele, kuidas Kreeka võimalik lahkumine eurotsoonist võib turge mõjutada. Seetõttu on Hiina jälgimine jäänud tagaplaanile. Faber rõhutas, et Hiina majanduse olukord on praegu tunduvalt nõrgem, kui üldiselt arvatakse.

Kreeka kohta arvas Faber, et selle riigi lahkumine rahaliidust ei pruugi Euroopa aktsiaturge langusse viia, vaid tekitada isegi lühiajalise tõusu. Tema hinnangul ei oleks Kreeka kunagi tohtinud rahaliitu astuda ja ta tulnuks sealt välja heita juba kolm aastat tagasi, mil tagajärjed oleksid olnud praegusest kergemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles