Aprillis langes naftavedu raudteel 18 protsenti

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftarong.
Naftarong. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Aasta esimese nelja kuuga ulatus kaubaveomaht Eesti Raudtee taristul 10,37 miljoni tonnini, sellest veeti aprillikuus 2,49 miljonit tonni. Esimese nelja kuu veomahu langus võrreldes mullusega oli 6,8 protsenti. 

Aprillis vähenes kaubaveomaht aastatagusega võrreldes 1,9 protsenti.

EVR Cargo vedas nelja kuuga 7,37 miljonit  kaupa ehk 21,8 protsenti rohkem kui mullu, samas vedas E.R.S. kaupa 3 miljonit tonni ehk 40,9 protsenti vähem kui mullu.

Aprillis langes Eesti Raudtee taristul eelkõige nafta ja naftasaaduste veomaht, mida veeti kokku 1,49 miljonit tonni ehk 17,6 protsenti vähem. Teiste kaupade veomahud kasvasid mõnevõrra.

Nelja kuuga on taristul veetud kokku 6,6 miljonit tonni naftat ja naftasaadusi. Võrreldes eelmise aastaga on see 13,6 protsenti väiksem tulemus. Põlevkivi ja põlevkivitooteid veeti 1,19 miljonit tonni ehk mullusest 38 protsenti vähem. Väetiste veomaht seevastu suurenes võrreldes mullusega 54 protsenti ehk 0,96 miljoni tonnini. Oluliselt suurenes ka keemiakaupade veomaht, mida veeti 0,83 miljonit tonni ehk viis korda enam. Puistekaupu veeti raudteel 0,28 miljonit tonni, mis on mullusest üle poole rohkem. Üle 100 000 tonni veeti veel mustmetalle – kokku 135 000 tonni (mullusest 6 protsenti rohkem)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles