Keskerakonna võlausaldaja ei loobu Tallinna hangetest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Pettai
Paavo Pettai Foto: Ergo Kuld/Postimees

Keskerakonna võlausaldaja, firma Midfield juht Paavo Pettai kinnitas erakondade rahastamise komisjonile, et ei kavatse loobuda Tallinna linna korraldatud hangetel osalemisest ning ta ei loobu nõuetest erakonna vastu.

«Isiklikult pean täielikult meelevaldseks teiepoolset seoste loomist Keskerakonna võlgnevuse ja riigihankeliste või muude tööde/teenuste osas, mida OÜ Midfield on osutanud Tallinna linnale,» teatas Paavo Pettai komisjonile saadetud kirjas.


Pettai sõnul ei tohiks komisjoni loogika kohaselt OÜ Midfield osaleda ühelgi Tallinna linnaga seotud hankel ega tööpakkumisel, sest Keskerakonnal on tema juhitava ettevõtte ees võlgnevus.

«Ehk siis, kui ettevõte on osutanud poliitilise reklaami teenust, siis puudub tal õigus avalikus sektoris töö saamiseks. Tahaksin väga loota, et riigikogu komisjoni tasandil on mõistetav, et selliste mõtteviiside kultiveerimine on selges vastuolus ettevõtlusvabaduse ja demokraatia põhimõtetega,» kirjutab Pettai.

Ta kinnitas, et kavatseb ka edaspidi osaleda Tallinna linna korraldatavatel hangetel, et tagada ettevõttele jätkusuutlik majandustegevus.

«Võrdse kohtlemise printsiibist lähtudes küsin, kas sarnaseid päringuid olete teinud ka teistele erakondadele reklaamiteenust osutanud ettevõtete suhtes?» küsis Pettai.

Ta toonitas, et OÜ Midfield ei ole loobunud ega kavatse loobuda ühestki nõudest Keskerakonna vastu. Võlgnevuste tasumiseks on sõlmitud kokkulepe, millest pooled on seni kinni pidanud. «Olen kindel, et erakond kokkuleppest ei tagane ja likvideerib oma võlgnevuse, sest vastasel juhul olen sunnitud alustama juriidilist menetlust. Erakond on teadlik sellega kaasnevatest tagajärgedest. Erakonna senine käitumine teiste võlausaldajate suhtes sisendab usaldust.»

Kuni 2009. aastani tegutses Keskerakonna valimisreklaamikampaaniaid korraldanud firmas Idea.
2010. aastal võitis Pettai firma Midfield OÜ riigihanke Tallinn 2011 kultuuripealinna aasta turunduskommunikatsiooni tegemiseks. Midfield on teinud ka tasuta ühissõidukite küsitluse, Tallinna abipaketi reklaami.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles