Parts ja Ansip pole seaduse tõlgendamises ühel nõul

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts.
Majandusminister Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ei näe elektroonilise side seaduse sätetes mitmetimõistetavust, peaminister Ansip näeb tekkinud segaduses aga majandusministeeriumi tegemata tööd.

Valitsuse pressikonverentsil ütles majandusminister Juhan Parts, et elektroonilise side seadus on üheti mõistetav  ning TV3 ja Kanal2 võimaliku vabalevist lahkumise taga on operaatorite ja erakanalite suutmatus omavahel kokku leppida.

Koalitsioonipartneri Reformierakonna ministrid ei ole seaduse sõnastuse selguse koha pealt aga Partsiga nõus.

Valitsuse pressikonverentsil ütles peaminister Andrus Ansip, et tema arvates on seadusest võimalik kaheti aru saada ning valitsuse kohustuseks on antud seadus üheti mõistetavaks teha.

Kultuuriminister Rein Lang ütles telefoniintervjuus E24-le, et ka tema arvates on seadus hetkel mitmetitõlgendatav ning lisas, et kultuuriministeerium on majandusministeeriumile oma ettepanekud antud teemal juba ammu ka saatnud.

«Samas oleme üldiselt majandusministeeriumiga sama meelt. Telekanalitel on õigus küsida tasu oma programmide taasedastamise eest. Kui nad ei taha küsida, siis eraettevõttel on püha õigus kas olla vabalevis või mitte, valitsus ei saa selles suhtes eraettevõtet keelata ega käskida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles