Kommunaalvõlad on hakanud kasvama

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kommunaalmaksete, eriti soojustariifi tõusu ning töötuse kasvu tõttu on paljudel korteriomanikel tekkinud makseraskused ning kuigi praegu tulevad korteriühistud ja korteriomanike ühisused olukorraga veel toime, kardavad nad selle halvenemist.



Ahtme Maja direktor Veera Leonova, kelle hallata on paljud Kohtla-Järve Puru linnaosa majad, ütles, et viimasel ajal on korteriomanikelt laekuvad kommunaalteenuste maksed vähenenud 20 protsenti ning ta pelgab, et võib korduda 2003.-2004. aasta olukord, kui majadel olid suured võlad, eriti kütte eest, kirjutab Põhjarannik.

Leonova hinnangul teeb olukorra veel hullemaks see, et kohtutäituril ei õnnestu võlgnike kortereid oksjonil maha müüa: kortereid pannakse oksjonile mitu korda, kuid ostjaid ei leidu, küttevõlad aga kasvavad.

Kohtla-Järvel üheksat maja haldav Vladimir Vladimirov rääkis, et kui mullu novembris polnud täielikult makstud vaid ühe maja soojusarve, siis detsembris kolme, jaanuaris aga juba nelja maja oma ning kuigi enamiku summast üritab ta maksta majaelanike ühistest laekumistest, võivad paisuvad võlasummad maja kütteta jätta.

Kohtla-Järve sotsiaalhoolekandekeskuse andmetel on kasvanud nende inimeste arv, kel on õigus saada elatusraha, mille hulka arvestatakse ka kommunaalkulude hüvitamine; sotsiaalameti inspektor Tamara Lanno soovitab töötuks jäänud inimestel pöörduda ametisse, kus selgitatakse, millised on toetuse saamise tingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles