Eesti Raudtee tahab töötajate palku külmutada

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee rong Tondil.
Eesti Raudtee rong Tondil. Foto: Liis Treimann

Eesti Raudtee teeb ametiühingutele ettepaneku asuda läbi rääkima palkade külmutamiseks senisele tasemele, teatas ettevõte.


«Eesti Raudtee läbirääkimisettepanek hõlmab ka kavatsust asuda läbirääkimistesse kollektiivlepingu üle, et võtta arvesse ettevõte hiljutisest jagunemisest ja uuest töölepinguseadusest tulenevad asjaolud,» teatas firma.

Eelmisel aastal ametiühingutega sõlmitud palgakokkulepe nägi ette Eesti Raudtee kontserni töötajate palkade tõstmist tarbijahinnahindeksi kasvu võrra alates 1. märtsist 2009. «Ent tänane maailma, Eesti ja Eesti Raudtee majanduslik seis on olukorda sedavõrd muutnud, et palgaleppe täitmine pole reaalne ja see vajab ümbervaatamist,» põhjendab ettevõte.

Selle aasta esimese pooleteise kuuga on EVR Cargo veetavad kaubakogused vähenenud eelmise aastaga võrreldes 25 protsenti. «Viimane tuleneb ülemaailmse majanduskriisi mõjust tooraine ja kaupade tarbimisele. Prognoosid näitavad, et nii eksport, riiki läbiv, kui siseriiklik kaubavedu väheneb lähiajal veelgi.»

«Eesti Raudtee loodab töötajate esindajate mõistvale suhtumisele ja koostöövaimule, et üheskoos leida lahendusi keeruliste aegade üle elamiseks ja säilitada ettevõtte jätkusuutlik majandamine ning töökohtade säilimine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles