Naftabarreli hind vajus alla 35 dollari

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chevroni naftapuurtornid Taftis California osariigis.
Chevroni naftapuurtornid Taftis California osariigis. Foto: AFP / Scanpix

Naftabarreli hind vajus New Yorgis alla 35 dollari, langust toetasid oletused USA naftareservi jätkuvast suurenemisest.


Uudisteagentuuri

Bloomberg

küsitletud 11 ökonomisti prognoosisid, et Ühendriikide tagavarad suurenesid eelmisel nädalal 3,2 miljoni barreli võrra. USA energiaministeerium avalikustab reservi suuruse homme.

West Texas Intermediate (WTI) toornafta hind märtsilepingutes odavnes täna hommikul toorainebörsi elektroonilises kauplemises 0,48 senti 34,45 dollarini.

Eile langes naftafutuuride hind 6,9 protsenti, mis on suurim kukkumine pärast 27. jaanuari. Selle aasta jooksul on naftabarrel odavnenud peaaegu 22 protsenti.

Märtsilepingutele pannakse punkt 20. veebruaril. Aprillilepingutes maksis barrel hommikul 38,28 dollarit, mis eilsega võrreldes on 31 sendi võrra madalam tase.

Põhjamere Brenti toornafta hind Londonis langes eilsega võrreldes 51 senti 40,52 dollarini. Brenti hind aprillilepingutes vajus eile madalaimale tasemele pärast detsembri lõppu.

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) liidrid saavad kokku 15. märtsil. Iraagi naftaminister Hussain al-Shahristani rääkis eile Dohas, et turu ja hindade ebastabiilsuse puhul võib tulla kõne alla tootmismahtude vähendamine.

«Reservid suurenevad jõudsalt, kuna tarbimine on nõrk,» ütles Commonwealth Bank of Australia strateeg David Moore. «See pole nii vaid nafta puhul, vaid ka põhiliste metallide ja muu toorainega. Inimesed on pööranud tähelepanu globaalselt negatiivsele majanduskeskkonnale.»

«Halbu majandusstatistilisi näitajaid tuleb jätkuvalt esile, mingit viidet kosumisele pole,» kommenteeris Victor Shum firmast Purvin & Gertz Inc. «Nõudlus on madal üle kogu maailma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles