Roubini esines taas pessimistliku majandusprognoosiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nouriel Roubini.
Nouriel Roubini. Foto: SCANPIX

Oma pessimistlike seisukohtade poolest hüüdnime Dr Doom pälvinud USA majandusprofessor Nouriel Roubini hoiatas niinimetatud SALT-konverentsil (Skybridge Alternative Conference), et maailmamajandust ohustab nelja kaaluka teguri kokkulangemine, mille tagajärjed oleksid rängad, edastas CNBC

Ta peab võimalikuks, et USA ja Euroopa majandus- ja võlaprobleemid jätkuvad, et Iraanis tuleb sõjaline konflikt ning et ka Hiina majanduskasv taandub. Kui kõik need probleemid kokku liita, siis järgmisel aastal midagi head loota ei ole, tõdes professor.

Roubini ennustab, et USA börsid selle aasta lõpul tugevalt kukuvad. Samuti ennustab ta, et Kreekal tuleb eurotsoonist lahkuda, ning et see ei jää ainsaks lahkumiseks, kuna kriis nakatab ka teisi riike.

Ta usub, et järgnevad Portugal, Küpros, tõenäoliselt Iirimaa ja kolme aasta pärast ka Hispaania. Hispaania taotleb enne selle aasta lõppu abipaketti, kui raha hankimine finantsturugudelt muutub raskeks, ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles