Suur hulk osaühingutest rajatakse esmase sissemakseta

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimese nelja kuuga on e-äriregistri andmetel registreeritud kokku 4445 olid osaühingud, millest 66 protsenti rajati ilma esmase sissemakseta.

Kokku loodi sel ajal 6386 ettevõtjat, millest üheksa olid aktsiaseltsid ja 798 füüsilisest isikust ettevõtjad, teatas justiitsministeerium.

Justiitsminister Kristen Michali sõnul näitab registri statistika, et eelmise aasta algusest jõustunud muudatus, millega saab osaühingut registreerida ka ilma sissemakseta, on olnud vajalik ning praktiline.

Juriidiliste isikute registreerimisel oli aktiivseim kuu aprill, kui registreeriti 1731 uut ettevõtjat ning populaarsemad põhitegevusalad olid elamute ja mitteeluhoonete ehitus, ärinõustamine ja spetsialiseerimata hulgikaubandus. Füüsilisest isikust ettevõtjaid registreeriti enim jaanuaris.

Üldtasemelt püsib juriidiliste isikute registreerimine eelmise aasta tasemel.

Mittetulundusühinguid ja sihtasutusi registreeriti esimese nelja kuuga kokku 598.

Registrist on kustutatud esimese nelja kuuga 3554 ettevõtjat, millest 2218 olid osaühingud, 138 aktsiaseltsid ning 174 füüsilisest isikust ettevõtjad. Valdava osa ettevõtjate registrist kustutamise põhjuseks on majandusaasta aruande esitamata jätmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles