Bingi otsingumootor integreeritakse Facebookiga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bingi otsingumootor.
Bingi otsingumootor. Foto: SCANPIX

Microsoft ning Facebook teevad koostööd Google’ile konkurentsi pakkumisel.

Eile tutvustas Microsoft Bingi uut rakendust, mille abil on võimalik otsingumootorist märksõnu otsides küsida abi ka oma Facebooki sõpradelt, kirjutab CNET.

Näiteks, kui otsida Bingi otsingumootorist Costa Rica parimaid sukeldumispaikasid, pakub Facebookiga integreeritud rakendus eraldi veerus sõprade nimekirja, kes selles küsimuses ehk aidata oskaks. Selleks analüüsitakse kasutajate poolt Facebookis avaldatud andmeid, antud näite puhul lisatakse sinna nimekirja näiteks sõbrad, kes on Facebooki üles laadinud pildid oma hiljutiselt Costa Rica reisilt.

Erinevaid Facebooki ja Bingi integreerimisvõimalusi on veel mitmeid, osa neist on ka juba valmimissjärgus. Rakenduse töötav versioon peaks Bingi otsingumootorisse ilmuma juba lähinädalatel.

Microsoft on viimasel ajal aina pingsamalt keskendunud Bingi arendamisele, koostöös Facebookiga loodetakse kasvatada oma kasutajate arvu ning pakkuda tõsist alternatiivi turuliidrile Google’ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles