Kuidas vabaneda usalduse kaotanud töötajast?

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas vabaneda usalduse kaotanud töötajast?
Kuidas vabaneda usalduse kaotanud töötajast? Foto: SCANPIX

Kui tööandja tahab usalduse kaotanud töötajast vabaneda, peab ta välja käima kopsaka kompensatsiooni või olema vallandamisotsuse puhul kindel, et süüdistuse argument on tõendatav ka kohtus, kirjutab Äripäev.

Suurettevõtja Jüri Käo hinnangul on kõik ettevõtted ja organisatsioonid selle teemaga mingil määral kokku puutunud.

«Kui olukord on juba tekkinud, siis tuleks minna kokkuleppele, mitte seista ukse ees ning helikopterite ja kelladega vallandada,» märkis Käo ja lisas, et kokkuleppeline kompensatsioon tuleb välja maksta vaatamata sellele, et seda on tihtilugu ebameeldiv teha.

Harju Elektri juhi Andres Allikmäe sõnul on aga «usaldus» töötaja ja tööandja vahelises kontekstis ja äris väga eriline kategooria.

«Kui on tegemist selge kahjuga, siis on võimalik seaduste abiga inimene lahti lasta ja ka kahjutasu maksma panna,» kmmenteeris Allikmäe ja lisas, et tema hinnangul pole ükski aus ja õigustatud juhus selline, mida ei saa igati seadust järgides lahti harutada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles