Sillamäe linnapead tuumajaam ei hirmuta

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam.
Tuumajaam. Foto: SCANPIX

Sillamäe linnapea Ain Kiviorg suhtub Eesti Energia kavandatava tuumajaama võimalike asukohtade avalikustamisse rahulikult.

Kuigi Türsamäe ja Viivikonna, mis on kaks võimalikku tulevase tuumajaama asukohtadest, asuvad linna vahetus läheduses, ütles Kiviorg Postimees.ee’le, et teda isiklikult aatomielektrijaama ehitus ei häiriks.

Mingi loogika sellise rajatise Ida-Virumaale ehitamises oleks ning linnapead see ei hirmuta.

«Sillamäe elanike avalikku arvamust ma muidugi ei tea,» nentis Kiviorg.

Ta lisas, et on aru saanud, et Eesti Energia on nende kohtade väljavalimisel lähtunud spetsiaalsetest seadustest ning eeskujuks on olnud Soome seadused.

Kohtla-Järve aselinnapea majandusküsimustes Jüri Kollo ütles Postimees.ee’le, et vaevalt see (linna seisukoht tuumajaama rajamise küsimuses – R.S.) lähiajal arutlusele tuleb, kuna pakilisemad kärpeküsimused on ees.

Isiklikult oma elukoha läheduses tuumajaam talle siiski ei meeldiks, lisaks on piirkonnas igasugust suurtööstust niigi liiga palju.

«Esialgu on elektrienergiat küllaga, praegust plaani ei saa võtta veel nii tõsiselt, aga tulevikku vaadates peab tuumajaamale hakkama mõtlema küll,» leidis Kollo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles