Fortum toetustest: meie oleme oma osa täitnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakkpuit Pärnu sadamas.
Hakkpuit Pärnu sadamas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Fortum Eesti juhi Margo Külaotsa sõnul ootab ettevõte rohelise energia toetuste jätkumist, kuna ettevõte on siiani täitnud kõik oma kohustused, mis nende saamiseks seati.

«Riik soovis investeeringuid saada. Kehtestati teatud stiimul ja sellega meelitati ettevõtteid ja investoreid jaamu ehitama. Investorid tulid. Jälgisime riigi poolt soovitut, tegime investeeringud ära ja täitsime oma lubaduse,» rääkis Külaots.

Firmajuhi sõnul arvestati investeeringut tehes, et ettevõtluskeskkond võib muutuda, kui mitte sellisel moel. «Mei ei saa oma jaamu Eestist ära viia,» sõnas ta, lisades, et firma ootab riigi lubatuste täitmist.

Külaots lisas, et majandusministeeriumi jutud rohelise energia tootjate suurtest kasumitest ei vasta tõele. Ta tõi näiteks Fortumile kuuluva ASi Anne Soojus, mis toodab sooja hakkpuidust ja turbast: ettevõtte varade tootlikkus oli mullu vaid 7,38 protsenti (varade maht ulatus 79,3 miljoni euroni ning puhaskasum 6,2 miljoni euroni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles