RLK emafirma seab Balti ettevõtted ühise juhtimise alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine RLKs
Tootmine RLKs Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kuigi endise Rakvere Lihakombinaadi ja praeguse Maag Lihatööstuse juhi Olle Hormi sõnul kaalutakse struktuuri muutmisel alati tippjuhtide vajalikkust, kuna tegemist on väga suure kuluga, pole Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi emafirmal Balti ettevõtete juhtimisstruktuuri muutuse eesmärgiks seatud otseselt kulude vähendamine, vaid ettevõtte kasv, kirjutab Äripäev.

«Seal on iseenesest, mida integreerida nii juhtimises kui ka kõiges muus,» ütles Horm lühidalt Rakvere Lihakombinaadi emafirma HKScani Balti üksuste kohta.

Juhtimistasandi integratsioonist rääkides pidas Horm silmas tippjuhte, kes on ettevõttele väga suur kulu: näiteks suures ettevõttes läheb üks tippjuht kindlasti vanas rahas miljon krooni aastas maksma.

«HKScan Balti organisatsioonis tähendab integratsioon seda, et meie viie firma – Rakvere LK, Talleggi, Ekseko, Rigas Miesnieksi, Klaipedos Maistase – juhtimises hakatakse rohkem kasutama samu standardeid ning otsitakse sünergiat kõikides valdkondades,» rääkis nimetatud viie firma juht Teet Soorm.

Tugifunktsioonid, nagu IT, logistika, personalijuhtimine, administreerimine ja finantsjuhtimine, on Soormi sõnul need valdkonnad, kust saab leida võimalusi efektiivsemateks lahendusteks kiiremini, kuid ka tootmises, müügis ja turunduses on võimalusi ühtselt tegutsedes efektiivsem olla, sealhulgas teha efektiivsemaid investeeringuid ja vältida dubleerimist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles