TeliaSonera suurendab osalust Leedu Telekomis

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TeliaSonera peamaja Stockholmis.
TeliaSonera peamaja Stockholmis. Foto: SCANPIX

TeliaSonera on kokku leppinud 7,87 protsenti TEO LT aktsiate omandamises East Capitalilt hinnaga 0,637 eurot aktsia kohta, suurendades osalust ettevõttes 76,16 protsendini.

TeliaSonera tasub East Capitalile omandatava osaluse eest kogusummas 38,9 miljonit eurot.

Tehing kavandatakse lõpule viia 10. mail 2012. Vastavalt 24. aprillil toimunud aktsionäride üldkoosolekul otsustatule saab East Capital dividendi 0,058 eurot aktsia kohta, dividendiõiguslike aktsionäride nimekiri fikseeritakse 9. mail 2012.

Lisaks teeb TeliaSonera kohe pärast vajalike kooskõlastuste saamist vabatahtliku ülevõtmispakkumise kõigile ülejäänud TEO LT aktsiatele. TeliaSonera pakub 0,637 eurot aktsia kohta, pakkumise kogumahuks on ligikaudu 118,0 miljonit eurot (407,3 miljonit Leedu litti). Ülevõtmispakkumise hind ületab aktsia 7. mai 2012 sulgemishinda börsil 5,3 protsenti. Ülevõtmispakkumine ei ole tingimuslik ning pakkuja ei ole seadnud aktsiate arvu omandamise alampiiri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles