Börsifirmad: juhtide tasude info kahjustab tippjuhte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki reisilaev Star
Tallinki reisilaev Star Foto: Mihkel Maripuu

Enamik börsifirmasid ei ole nõus avalikustama juhatuse liikmete personaalseid tasusid, sest see kahjustaks juhatuse liikmete huve ja tekitaks neile ebamugavust, kirjutab Äripäev.

«Juhatuse liikmete tasude ja soodustuste individuaalset suurust ei avalikustata, kuna kontsern usub, et nimetatud detailse informatsiooni avalikustamine ei anna investoritele suurt kasu ega kaalu üles juhatuse liikmetele
tundliku privaatse informatsiooni avalikustamisega võimalikku tekitatavat kahju ning ebamugavust,» ütles Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne.

Ta lisas, et Tallink ei soovi ka sellise info avalikustamist konkurentidele. «Juhatuse liikmed hoiduvad huvide konfliktidest ning järgivad konkurentsikeelu nõudeid,» märkis ta.

Lisaks töötasule ja töösuhte lõpetamisega seotud hüvitistele ning aktsiaoptsioonide programmile makstakse Tallinki juhtidele heade tulemuste saavutamise eest ka aastapreemiat, mis on maksimaalselt kolm kuupalka.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles