Odavmüügis kinnisvara kutsub tähelepanelikkusele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleliolevad arendused Virumaal.
Pooleliolevad arendused Virumaal. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.
Sundmüügis ja pooleliolevad arendused on hea võimalus soodne elamispind soetada, kuid toovad kaasa ka riski saada hoopis kasutamiskõlbmatu elamine. Seetõttu tuleb ostjal odavmüügi puhul eriti tähelepanelik olla.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles Äripäevale, et odavmüügis olevat kinnisvara ostes tuleb vaadata, kas see piirkond on ikka elujõuline. Olulised detailid on ka infrastruktuuri väljaehitamise kokkulepped ja see, kas hooned rajanud ehitaja veel tegutseb ning on võimeline seaduses ettenähtud ehitusgarantiid täitma.

Soomani sõnul tuleb kindlasti süveneda piirkonda ja elamuid puudutavatesse halduslepingutesse, sest põhjaliku eeltööta võib ostja ühel päeval avastada, et ta elab rajoonis, kuhu viib porine tee ning mille tänavad on öösel pimedad.

«Võib tekkida olukord, et elamisväärse keskkonna loomiseks peavad rajooni elanikud veel infrastruktuuri märkimisväärse summa investeerima ning lõpuks läheb soodsana näiv kodu hoopis kallimaks maksma kui sarnane elamu juba väljaarendatud rajoonis,» lausus Sooman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles