HP jättis Apple’i seljataha, taastades esikoha personaalarvuti tootjate seas

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HP tahvelarvuti.
HP tahvelarvuti. Foto: SCANPIX

Hewlett-Packard on tegemas kiiret comeback’i globaalsel personaalarvutite turul.

2012. aasta esimese kvartaliga õnnestus Silicon Valley hiiglasel seljatada eelmise aasta lõpus arvutitarnijate turu esikoha hõivanud Apple, seda küll üsna napilt, vaid 40 000 rohkem tarnitud ühiku võrra, vahendab CNET Canalysi analüüsitulemusi. Seejuures tuleb silmas pidada fakti, et Canalys lisab personaalarvutite hulka ka tahvelarvutid, mis on mõneti küsitav, sest näiteks Apple ise hoidub hoolikalt iPadi personaalarvutiks nimetamast.

Kui eelmise aasta viimases kvartalis möödus Apple Hewlett Packardist peamiselt tänu oma iPadi menukusele, siis selle aasta esimene kvartal oli aga iPadile palju kehvem ning neid tarniti vaid 11,8 miljonit eksemplari.

HP ja Apple’i vahe personaalarvutite turul on aga piisavalt väike, et teise kvartali liidrit on hetkel raske ennustada. Canalys’i analüütikute kohaselt on tahvelarvutite müügil veel suur kasvuruum ning see võib saada otsustavaks ka järgmise kvartali tulemustes. Apple’ile annab kindlasti tuntava eelise iPad 3e müügiletulek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles