Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kaja Koovit
Saada vihje

Lihatööstur annab aru: miks läheb liha üha kallimaks? (1)

Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.

Eesti lihatööstus seisab silmitsi keeruliste aegadega – kahjumid, kallinev tooraine ja tööjõupuudus sunnivad tootjaid leidma uusi lahendusi, et püsima jääda. Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük andis ülevaate sektori olukorrast.

Lihatoodete hinnad on viimase aasta jooksul märgatavalt kallinenud, tekitades paljudes küsimusi. See trend on tingitud mitmest tegurist, mis mõjutavad nii tooraine hinda maailmaturul kui ka tootmise üldkulusid.

Kõigepealt on oluline mõista, et liha tooraine hind maailmaturul, näiteks sealiha puhul Saksa börsiindeks, on viimase paari kuu jooksul tugevalt ülespoole liikunud. «Kuigi tooraine moodustab keskmiselt umbes 80 protsenti toote omahinnast, mõjutab selle muutumine oluliselt lõpphinda,» selgitas Kruustük.

Kommentaarid (1)
Tagasi üles