Riigikohus võttis Toomas Tooli süüasja otsuseks lisaaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tool
Toomas Tool Foto: Liis Treimann

Riigikohus võttis täna ühe kuu lisaaega, et langetada otsus ärimees Toomas Tooli ja SEB Panga endise maakleri Karoly Kirberi väärtpaberituru mõjutamise süüasjas.

Algselt oleks pidanud riigikohus otsuse langetama täna, kuid tegi täna määruse, millega pikendas Tooli (46) ja Kirberi (31) kriminaalasjas otsuse tegemise tähtaega 4. juunini, vahendab ERRi uudisteportaal.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Maria Sutt taotles Tallinna ringkonnakohtu novembrikuise otsuse tühistamist ning kriminaalasja saatmist ringkonnakohtusse uueks arutamiseks, mullu novembris ei rahuldanud ringkonnakohus prokuröri kaebust, milles ta taotles Tooli ja Kirberi süüdimõistmist ja karistamist.

Ühtlasi mõistis ringkonnakohus riigilt Toolile esimese astme kohtus tema õigusabikulude katteks 19 173,49 eurot ning Kirberile 10 660,46 eurot ning teise astme kohtuetapi õigusabikulude katteks Toolile 5954,40 eurot ja Kirberile 2454,16 eurot.

Ringkonnakohus vaagis Tooli ja Kirberi süüasja juba teist korda, sest eelnevalt oli riigikohus tühistanud varasema ringkonnakohtu otsuse ühe kohtuniku allkirja puudumise tõttu kohtuotsuselt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles