Pankrotistunud Saabi omanikfirma Spyker teatas suurest kasumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spyker.
Spyker. Foto: SCANPIX

Ehkki pankrotistunud Rootsi autotootja Saab Automobile'i vastu esitatud nõuded ületavad firma vara üheksa miljardi krooniga, teatas selle Hollandi omanikfirma Spyker eelmise aasta kasumiks 140 miljonit krooni ja seda eelkõige tänu Saabi pankrotile, kirjutab uudisteagentuur TT.

Oma tegevusega sai Spyker eelmisel aastal 13,8 miljoni euro suuruse kahjumi. Kuid laupäeval avaldatud firma aastaaruandes on firma teatanud oma kasumiks 16,2 miljonit eurot ehk 144 miljonit krooni. Firma juht Victor Muller selgitab, et Saabi pankrotiga parandas firma oma tulemust 53,7 miljoni euro ehk 480 miljoni krooni võrra. Tulemus paranes tema sõnul sel moel, et kui enne olid USA General Motorsile kuulunud Saabi aktsiad bilansis võlana, siis Saabi pankrotiga see võlg kadus.

Victor Mullerile kuulub üle 30 protsendi Spykeri aktsiatest. Spyker, mis vahepeal kandis nime Swedish Automobile, kannab taas nime Spyker ja sellel on Zeewoldes 38 töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles