ERR.ee: Partsi sõnul Balti Elektrijaama lähiajal lõplikult ei suleta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaam.
Narva Elektrijaam. Foto: Peeter Langovits

Narva Elektrijaamade juhtkonna ja ametiühinguliidritega kohtunud majandusminister Juhan Parts lükkas ümber väited Balti Elektrijaama sulgemisest lähiajal, küll aga pole välistatud elektrijaama töö peatamine suveks.

Balti Elektrijaama ametiühinguliidri Vladislav Ponjatovski sõnul pärineb jaama sulgemise mõte ühelt Eesti Energia juhatuse liikmelt, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Partsi sõnul pole Balti Elektrijaama lõplik sulgemine lähiaastatel millegagi põhjendatud.

«Kindlasti ei ole põhjust rääkida, et Balti Elektrijaam, mis on üks Narva Elektrijaamadest nö igaveseks kinni pannakse, sest see oleks majanduslik rumalus ja sellest ei ole ka keegi rääkinud. Aga ettevõtted peavad olema võimelised tegutsema efektiivselt, eriti praegustes majanduslikes tingimustes,» rääkis minister.

Seega uuritakse võimalust, kas suvisel madala elektritarbimise ajal peaksid ilmtingimata töötama mõlemad elektrijaamad. Partsi sõnul võetakse arvesse ka elektrijaama suvise peatamise sotsiaalsed kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles