/nginx/o/2009/04/07/159616t1h4ece.jpg)
Lihavõtete eel tasub alati meelde tuletada, kuidas köögis leiduva loodusliku varandusega mune värvida. Lisaks vanale heale sibulakoorte trikile saab mune värvida ka muude vahenditega.
- Sinine
Selle värvi saad mustikatest või mustikamahlast. Punase kapsa lehtedest või arooniatest.
- Pruun või beež
Kohv, must tee, jahvatatud paprika on ained mis annavad munadele pruunika värvi.
- Pruunikaskollane, oranž, kollane
Head kollase värvi allikad on kurkum ja karri, veidi heledama tooni annavad apelsini- või sidrunikoored, kummeli- ja roheline tee või safran. Oranži tooni saamiseks on tavapärane viis kasutada sibulakoori, riivitud porgandit või hoopiski paprikapulbrit. Võib proovida kasutada ka tšillipulbrit.
- Roheline
Et värvida mune looduslikult roheliseks võid kasutada spinatilehti, rohevetika chlorella pulbrit või peterselli.
- Roosakaslilla, lilla
Selle värvi saavutamiseks võid kasutada kirsse või punast veini. Lilla värvi saavutamiseks võib kasutada alati kas peedimahl ja hibiskuse teed. Kui mune peedimahlas vaid lühikest aega hoida, muutuvad need punakaks.
- Roosa, punane
Looduliku roosa värvi saavutad punapeedi- või punapeedimahlaga, jõhvikate, pohlade või punase viinamarjamahlaga. Punase tooni pühade munadele annavad granaatõun, punase sibula koored või tšilli.