Ehitusloa saanud elamute arv vähenes 30 protsenti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Aasta esimeses kvartalis anti ehitusluba 684 eluruumile, mida võrreldes möödunud aasta sama kvartaliga on 30 protsendi võrra vähem.

Võrreldes möödunud aasta viimase kvartaliga suurenes ehitusloa saanud eluruumide arv 17.9 protsendi võrra, selgub statistikaameti andmeist.

Eluruumide pind vähenes 28 protsendi võrra 64 800 ruutmeetrile.

Kui ehitusloa saanud elamute arv vähenes, siis kasutusloa saanud eluruumide arv suurenes lausa 85 protsendi võrra. Kasutusloa saanud eluruumide üldpind suurenes aastaga 56,4 protsendi võrra 66 300 ruutmeetrini.

Ehitusloa saanud keskmise eluruumi suurus oli 94,7 ruutmeetrit, mis on 5,6 protsenti suurem kui mullu samas kvartalis, ent 13,7 protsenti väiksem kui mullu viimases kvartalis.

Kasutusloa saanud keskmise eluruumi suurus oli 93,8 ruutmeetrit, mis on 15,7 protsenti väiksem kui mullu samas kvartalis ja 4,2 protsenti väiksem kui 2011. aasta viimases kvartalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles