Päevatoimetaja:
Angelina Täker
Saada vihje

Ekspert: puuvilju ülearu süües teeme endale liiga

Copy
Õunad
Õunad Foto: Suzy Hazelwood / Pexels

Meditsiinilise biokeemia professor Mihkel Zilmeri sõnul on ka väga tervislike asjade söömisel piirid ning fruktoosist tulenev piir tähendab, et näiteks õunte, pirnide, viinamarjade, datlite ja rosinate puhul tasub meeles pidada, et korraga palju magusaid puuvilju süüa ei tasu, sest meie ainevahetus ei saa kestvalt suure fruktoosi kogusega hakkama, kirjutab ERR.

«Suhkur, mille nimetus on fruktoos. Glükoos on suhkur, fruktoos on suhkur ning lauasuhkur on sahharoos, mis koosneb glükoosist ja fruktoosist,» selgitas meditsiinilise biokeemia professor Mihkel Zilmer Vikerraadio saates «Huvitaja».

«See on päris ammune tarkus, et fruktoos on tore asi, aga seda väga palju süües tekivad probleemid,» ütles ta.

Tagasi üles