Päevatoimetaja:
Angelina Täker
Saada vihje

Ministeerium kavandab söögikohtadele järjekordset kohustust (26)

Copy
Ministeeriumi plaani kohaselt peavad toitlustusasutused teavitama oma kliente liha päritolust, mis jõuab toidukohta värske, jahutatud või külmutatud lihana.
Ministeeriumi plaani kohaselt peavad toitlustusasutused teavitama oma kliente liha päritolust, mis jõuab toidukohta värske, jahutatud või külmutatud lihana. Foto: Eero Vabamägi

Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi hinnangul peaks kohvikud, restoranid ja koolisööklad edaspidi teatama kundedele, kust on pärit lauale kantud lambapraad ning millise riigi karjamaal sõi rohtu steigina lõpetanud veis, kirjutab ERR.

Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik Hellika Kallaste ütles, et tegelikult peaks kõik restoranid teadma, kust nende liha pärit on ja seda infot ka klientidega jagama. Kallaste lisas, et ministeerium tahab nügida toitlustajaid sinnapoole, et nad pigem hakkaksid kasutama kodumaist liha.

Toitlustusettevõttes pakutavas söögis kasutatud värske, jahutatud ja külmutatud veise-, sea-, kitse-, lamba- ja kodulinnuliha (ka hakkliha) puhul tuleb hakata esitama looma kasvatamise riiki, kellelt liha on saadud. Teave tuleb esitada kirjaliku märkena näiteks menüüs või muul sildil.

Tagasi üles