Euroopa Liidu digitaalarengu volinik soovib investeerida turvalisusse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volinik Neelie Kroes.
Volinik Neelie Kroes. Foto: SCANPIX

Eilsel Euroopa Infoturvalisuse konverentsil Londonis peetud kõnes avaldas Euroopa Liidu digitaalarengu volinik Neelie Kroes soovi kasutada ELi eelarveraha selleks, et investeerida küberjulgeoleku arengusse ning kutsus samas üles internetiturbeturu suuremale läbipaistvusele.

«Ma soovin investeerida turvalisustehnoloogiate innovatsiooni, seda ka läbi Euroopa Liidu eelarve», ütles Kroes, ilma konkreetsetesse detailidesse laskumata, vahendab ITNews.

Digitaalarengu voliniku arvates on Euroopa Liit küll valmistumas lahinguks häkkeritega, kuid selleks, et parandada turvameetmeid, vajab Euroopa tugevamat siseturgu.

Häkkerite kontrolli all hoidmiseks tuleb tavakasutajale teha enda kaitsmine lihtsamaks; kui kasutajad oleks turul pakutavatest toodetest paremini informeeritud, suureneks ka nõudlus parema arvutiturbe järgi, ütles Kroes.

Kroesi sõnavõtt tutvustab kaudselt ka uut Euroopa Internetiturbe Strateegiat, mida esitetakse avalikkusele 2012. aasta kolmandas kvartalis. Kroesi sõnul peavad liikmesriigid garanteerima minimaalse infoturbealase võimekuse, ning looma ka liikmesriikide vahel jagatavat informatsiooni koguvad institutsioonid. Kohustus turvarikkumistest teatada laieneb mitmetele erinevatele uutele infotehnoloogiast sõltuvatele sektoritele, seejuures energia-, vee, finants- ja transpordisektoritele, lisas Kroes.

Digitaalarengu voliniku sõnul pole internetiturvalisus probleem mis kaoks iseenesest, kuid vastavate Euroopa Liidu siseste meetmete kasutusevõtmisega, erasektori initsiatiivi kaasamisega, siseturgude elavdamisega ning rahvusvahelise koostööga on võimalik olukorda parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles