Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Balbiino avab täna senisest kuni kolm korda võimsama jäätiseliini

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Sirje Niitra
Copy
Kaido Salurand uue liini juures.
Kaido Salurand uue liini juures. Foto: Balbiino

Kodumaine jäätisetootja AS Balbiino avab täna pidulikult uue koorejäätise tootmise liini, mis on vanast kuni kolm korda võimsam.


Investeering tetrapaki jäätiseliini küündis 2,5 miljoni euroni ning see võimaldab toota kuni 12 000 jäätist tunnis.

«Uue liiniga toodetud jäätised on pehmema struktuuriga, sest kristallikesed, millest jäätis koosneb, on veelgi väiksemad. See on spetsialistide hinnangul üheks jäätise kvaliteedi kriteeriumiks,» ütles Balbiino juhataja Kaido Salurand.

Balbiino uue jäätiseliini esimene toode on Onu Eskimo banaanijäätis, mille retsepti 100-aastane Eesti jäätiselegend Onu Eskimona tuntud Evald Rooma Balbiinole usaldas. Onu Eskimo banaanijäätise valmistamisel kasutatakse ehtsat eestimaist koort ja naturaalset banaanimoosi ning see jäätis on kaetud päris šokolaadist glasuuriga.

Balbiino toob algaval jäätisehooajal turule 34 uut jäätist, millest valdavat enamust toodetakse uue liiniga. Uus liin võimaldab toota jäätiseid, mida vana tehnoloogia ei võimaldanud. Uuelt jäätiseliinilt on näiteks oodata uuendatud Raksi jäätist, millest pool on kaetud küpsistega ja pool glaseeritud.

Balbiino põhineb 100 protsenti Eesti kapitalil, kuulub NG Investeeringute gruppi ja annab tööd ligi 300 inimesele. Lisaks jäätise tootmisele tegeleb ettevõte külmutatud ja jahutatud toodetega.

Tagasi üles