Sarkozy: Hollande oleks viga, mis selguks kahe päevaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Nicolas Sarkozy (vasakul) ja sotsialistide presidendikandidaat François Hollande.
Prantsuse president Nicolas Sarkozy (vasakul) ja sotsialistide presidendikandidaat François Hollande. Foto: SCANPIX

Väljakutsuvalt meelestatud Nicolas Sarkozy pöördus Prantsuse rahva poole tungiva palvega toetada presidendivalimistel just teda, väites, et sotsialistist pearivaal François Hollande ohustaks riigi tulevikku.

President, kes peab lahingut selle nimel, et mitte osutuda järjekordseks Euroopa liidriks, kes eurokriisi keeristes oma ametipostist ilma jääb, teatas tuhandetele juubeldavatele toetajatele Nice’is: «Kui ma olen otsustanud võidelda, siis mitte enda pärast. Ma võitlen teie eest, meie maa eest.»

Ta kuulutas, et päästis 2008. aasta kriisi kiiluvees Prantsuse pangandussüsteemi nii, et see ei läinud prantslastele maksma «santiimigi».

Kui Prantsusmaa valis 1981. aastal presidendiks François Mitterrandi, kulus kaks aastat mõistmaks, milline finantskatastroof endale kaela tõmmati, ütles Sarkozy.

Hollande’i puhul «kulub» analoogilise arusaamiseni jõudmiseks «kaks päeva», väitis Sarkozy.

Finantsturud jälgivad valimisi ärevustundega, muretsedes peamiselt Hollande’i tõotuse pärast vaadata uuesti üle raske töö ja vaevaga kättevõideldud euroala eelarvediil ehk nn fiskaalpakt.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles