Pühaderoogade valmistamiseks arvestatakse Eestis kõige sagedamini kuni sajaeurose väljaminekuga ning kõige kallim jõulumenüü on Balti riikide võrdluses Leedus, selgus SEB korraldatud tarbijauuringust. Kuigi traditsiooniline lihaga jõululaud on endiselt kõige populaarsem, siis kala või taimsete valikute kasuks otsustab Eestis 10 protsenti ja Leedus 20 protsenti peredest.
Tellijale
MEIE IGAPÄEVAST LIHA ⟩ Eestlaste jõululaual troonib jätkuvalt liha
«Taimsete valikute lisandumine näitab, et aina rohkem võetakse toitumise tervislikkuse kõrval arvesse ka toidu keskkonnamõju – kaheksa protsenti eestlastest paneb lauale kala ning kaks protsenti otsustab pühadel taimsete valikute kasuks,» ütles SEB Baltikumi jätkusuutlikkuse kommunikatsioonijuht Anna-Liisa Villmann.